Pyetjet e shpeshta

Kam nevojë për ndihmë ?

Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni ndonjë pyetje, ju lutemi mos ngurroni të na dërgoni një mesazh.

Ne do t'ju përgjigjemi sa më shpejt të jetë e mundur!

Porosit në Clean-Auto.net

1. Si të bëni një porosi në faqen tuaj?

Për të bërë një porosi, thjesht shfletoni katalogun tonë, zgjidhni artikujt që dëshironi dhe shtoni në shportën tuaj. Pasi të keni bërë zgjedhjet tuaja, klikoni në "Vendosni porosinë" dhe ndiqni hapat për të finalizuar blerjen tuaj.

2. A mund ta modifikoj porosinë time pasi ta bëj atë?

Fatkeqësisht, pasi të bëhet një porosi, nuk do të mund ta modifikoni atë në internet. Megjithatë, nëse keni nevojë të bëni ndonjë ndryshim, ju lutemi na kontaktoni menjëherë dhe ne do të bëjmë çmos për t'ju ndihmuar.

3. Çfarë mënyrash pagese pranoni për porositë?

Ne pranojmë pagesa me kartë krediti (Visa, MasterCard, Amex) si dhe pagesa përmes PayPal. Sigurohuni që të përdorni një mënyrë të sigurt pagese për blerjet tuaja.

4. Sa kohë do të duhet që porosia ime të arrijë?

Koha e dorëzimit varet nga vendndodhja juaj dhe mënyra e transportit që zgjidhni. Në përgjithësi, koha e dorëzimit varion nga 24 orë nëpërmjet DPD dhe 3 ditë pune nëpërmjet Mondial Relay. Ju gjithashtu do të merrni një numër gjurmimi pasi porosia juaj të jetë dërguar në mënyrë që të mund të ndiqni statusin e saj në kohë reale.

Pagesa

1. Çfarë mënyrash pagese pranoni në faqen tuaj?

Ne pranojmë pagesa me Kartë Krediti (Visa, MasterCard, Amex), Transfertë Bankare, Zgjidhni metodën që ju përshtatet më shumë gjatë procesit të pagesës.

2. A është pagesa ime e sigurt në faqen tuaj?

Absolutisht. Ne e marrim shumë seriozisht sigurinë e informacionit tuaj. Të gjitha transaksionet janë të koduara duke përdorur teknologji të sigurta, duke siguruar konfidencialitetin e të dhënave tuaja financiare

3. A ofroni plane pagese me këste (shumë herë)?

Jo, ne nuk ofrojmë opsione pagese me këste në këtë moment. Mos hezitoni të na tregoni këtu nëse jeni të interesuar që në të ardhmen të ofrojmë pagesë me këste!

4. Kur do të tarifohem pasi të bëj porosinë time?

Karta juaj e kreditit do të tarifohet sapo të finalizoni porosinë tuaj në faqen tonë

Dorëzimi dhe kthimi

1. Cilat kohë dorëzimi ofrohen në faqen tuaj?

Ne ofrojmë dy opsione shpërndarjeje: dorëzimi përmes DPD që zgjat 24 orë pune dhe dërgimi përmes Mondial Relay që zgjat nga 3 deri në 5 ditë pune. Zgjidhni atë që i përshtatet më mirë nevojave tuaja.

2. A mund të kthej një artikull nëse nuk jam i kënaqur?

Absolutisht. Nëse nuk jeni të kënaqur me blerjen tuaj, mund ta ktheni artikullin brenda 30 ditëve nga marrja. Sigurohuni që është në gjendjen e tij origjinale dhe kontaktoni shërbimin tonë të klientit për udhëzimet e kthimit.

3. Kush i mbulon shpenzimet e kthimit nëse ka një problem me porosinë time?

Nëse problemi është për shkak të një gabimi nga ana jonë ose një defekti në artikull, ne do të mbulojmë kostot e kthimit. E njëjta gjë vlen nëse ndryshoni mendje ose nëse artikulli nuk i përmbush pritshmëritë tuaja. Porosit pa stres në CLEAN AUTO !

4. Si mund ta gjurmoj porosinë time pas vendosjes së saj?

Pasi porosia juaj të jetë dërguar, do të merrni një email konfirmimi që përmban një numër gjurmimi. Përdoreni këtë numër në faqen e internetit të DPD ose Mondial Relay për të gjurmuar dorëzimin e paketës suaj në kohë reale.